Storingen/Lekkages

Cv storing? Bel UP Techniek

Een storing aan uw cv-ketel? Dit kunt u uiteraard herkennen door het feit dat er plotseling geen warm water meer uit de kraan komt of omdat de verwarming het niet meer doet. UP Techniek helpt u graag zo snel mogelijk met de cv-ketel storing. Indien u een onderhoudsabonnement heeft, wordt u volgens de betreffende 24-uurs voorwaarden vlot geholpen!
Heeft u geen abonnement? Geen paniek. Ook dan kunt u rekenen op UP Techniek.

Checklist bij cv-ketel storingen:

 1. Heeft uw ketel een display en laat de ketel een storingscode zien?
  schrijf allereerst even de storingscode op en probeer dan op de reset toets te drukken. Soms helpt het ook om de stekker uit het stopcontact te halen en deze na 2 minuten terug in het stopcontact te steken.
 2.  Is de stekker van de cv-ketel aangesloten op het stopcontact?
  Dit klinkt als een overbodige vraag, maar het gebeurt nog regelmatig dat de stekker van de ketel niet (meer goed) in het stopcontact zit.
 3.  Staat de gaskraan open?
  Controleer ook even of de hoofdgaskraan open staat. De gaskraan van de ketel vindt u vaak onder de ketel en deze is te herkennen aan een gele hendel. 
 4.  Staat de kamerthermostaat hoog genoeg?
  De kamerthermostaat moet hoger ingesteld staan dan de aangegeven binnentemperatuur (minimaal 1 graad hoger).
 5.  Is de waterdruk in de installatie voldoende?
  De meter van de waterdruk zal minimaal tussen de 1.5 bar en de 2.0 bar moeten staan. Is dit niet het geval? Dan is het raadzaam om de installatie bij te vullen.
 6.  Staan er (voldoende) radiatoren open?
  Als de ketel niet voldoende doorstroming heeft dan kan het voorkomen dat de ketel te warm wordt en in storing gaat.
 7.  Is er een kapotte zekering in de meterkast?
 8. Als de ketel geen reactie geeft of geen display heeft dan kunt u eerst nagaan of er een stop (of zekering) is uitgeslagen.
 9.  Zijn de verwarmingsleidingen goed ontlucht?
  Het kan zijn dat er lucht in uw installatie zit waardoor (sommige) radiatoren niet warm worden, de installatie/radiatoren ontluchten is hierbij de oplossing.

Alle punten nagelopen en nog steeds geen succes? Geen probleem. Neem gerust contact op, ik help u graag verder zodat u weer normaal kunt genieten van de warmte.

Storing

Leave this field blank
 • Dhr.
 • Mevr.